Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team folytatta idei remek szereplését: Gyutai Adrián (125 GP) győzött az Alpok-Adria Bajnokság harmadik állomásán a Pannoniaringen, addig Nagy Győző (Superstock 600) a 2., míg Kis Viktória (Superbike) az 5. helyen végzett a magyar bajnoki futamon

Folytatta idei remeklését a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team. Amíg élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában a monzai 6. hely után összetettben a 11. helyen áll, addig a csapattársai az Alpok-Adria és a Magyar Bajnokságban bizonyítottak. A 125 GP-ben induló Gyutai Adrián ezúttal hazai pályán, a Pannoniaringen aratott fölényes győzelmet, így összetettben tovább növelte az előnyét. A 21 éves motoros megismételte a Slovakiaringen bemutatott bravúrját, azaz ismét mesterhármast ért el: a pole pozíció mellé nemcsak a futamot nyerte meg 19 másodperces előnnyel, hanem még a leggyorsabb kört is ő teljesítette. A Superstock 600-as sorozatban Nagy Győző, míg a Superbike-ban versenyző Kis Viktória is bizonyított: előbbi a 18., míg a csinos motoros lány a 20. helyen végzett a nemzetközi sorozatban. Ezzel az eredménnyel egyébként a Magyar Bajnokságban Győző a dobogó második fokára állhatott, míg Viki a hazai pontvadászatban az 5. helyen végzett.

Eddig fantasztikusan szerepel a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team a 2012-es esztendőben: a csapat élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában a 11. helyen áll összetettben, addig a csapat másik három versenyzője Közép-, és Kelet-Európa legnívósabb versenysorozatában, az Alpok-Adria Bajnokságban vitézkedik.

 

 

A 125 GP-ben a pole pozícióból induló – péntek este kis híján technikai okok miatt visszalépő – Gyutai Adrián ezúttal is megmutatta, ki az úr a pályán. Remekül rajtolva magabiztosan utasította maga mögé a teljes mezőnyt, és ezúttal a hazai közönségnek is bizonyítva megnyerte a versenyt. És hogy semmi kétséget ne hagyjon, ki volt a hétvége legjobbja a kategóriájában, ismételten mesterhármast ért el – az elsőt idén a Slovakiaringen –, azaz a pole pozíció és a futamgyőzelem mellé övé lett a leggyorsabb köridő is. Adrián ezzel a sikerével növelte előnyét az összetettben – 74 pontja van –, és az idei három futamból kettőt megnyert, míg egyen 2. lett.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen a gondokkal teli péntek után nem gondoltam volna, hogy ilyen jó eredménnyel tudom zárni az idei első hazai versenyemet. A csapatom mindent megtett azért, hogy ne legyen semmilyen gondom a Hondámmal, édesapám és Alen apukája egész éjjel dolgozott rajta.

 Gyutai Adrián újabb mesterhármasa: pole pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör

Az idénynek azzal a céllal vágtam neki, hogy az összetett bajnoki címet megszerzem, és az eddigi eredmények alapján úgy érzem, erre egyre nagyobb az esélyem. A warm up alatt kipróbáltunk pár újítást, és már akkor gyorsabb voltam, mint az időmérőkön. A rajtnál simán eljöttem elsőként, a motorom végig nagyon jól működött, és körönként majd két másodpercet adva a mezőnynek, végül megszereztem idei második futamgyőzelmemet. Most vizsgáimra koncentrálok a jövő héten, aztán következik a rijekai futam, amit szintén szeretnék megnyerni” – fogalmazott Adrián, aki ezzel a sikerével az osztrák bajnokságban is listavezető, ugyanis nyugati szomszédunk pontvadászata ezzel a versennyel indult.

Csapattársai, Nagy Győző (Superstock 600) és Kis Viktória (Superbike) is mindent kiadtak magukból, és az elért rajthelyezésük alapján minden esélyük megvolt arra, hogy mindketten első hazai versenyükön szerezzék meg első bajnoki pontjaikat. Győző szintén remekül kapta el a rajtot, végig magabiztosan motorozott, és a rajthelyezéséhez képest előrébb is került, ám ez is csak a 18. helyre volt elég. Ha az Alpok-Adriában nem is, a magyar bajnoki futamon a dobogóhoz elég volt ez a teljesítmény, ugyanis ebben a kiírásban a második helyen végzett.

„Noha a nemzetközi mezőnyben is szerettem volna pontot szerezni, nem lehetek teljesen elégedetlen magammal. A szerelői munkáim miatt csak keveset tudtam eddig motorozni, ám a magyar bajnokin sikerült a második helyen végeznem. Mivel verseny közben a boxból mutatták, hogy hol állok, így attól kezdve biztonsági versenyt csináltam, ugyanis mindenképpen meg akartam őrizni ezt a helyemet. Ez önbizalmat ad a folytatáshoz, és reménykedem abban, hogy két hét múlva, a rijekai versenyen már pontszerzőként zárhatok. A magyar bajnokságban pedig szeretném ezt a helyet állandósítani, és az év végi összesítésben is megszerezni a második helyet” – ecsetelte Nagy Győző, aki Győrfi Alen misanó-i Superbike világbajnokság Superstock 1000-es futama miatt mindenképpen kihagyja a jövő heti magyar bajnoki futamot a Hungaroringen

 

 

 

Kis Viktória a csúcskategóriában a 24. helyről elrajtolva végül a 20. helyen végzett. Mivel ez volt az első 14 körös versenye, így a végére nagyon elfáradt, ám bizakodó a jövőt tekintve, hisz a hétvégén kétszer is sikerült megjavítania az eddigi legjobb köridejét a Pannoniaringen.

„Nagyon örülök, hogy sikerült kétszer is megjavítanom az eddigi legjobb köridőmet, de bevallom, kicsit többet vártam magamtól. Mivel ez volt az első 14 körös versenyem ebben a kategóriában, igencsak elfáradtam a végére. Annak azonban kifejezetten örülök, hogy álltam a csatát a fiúkkal, és a magyar bajnokságban értékes pontokat szereztem az ötödik helyemmel” – jelentette ki Kis Viktória, aki mindenképpen ott szeretne lenni a hétvégi magyar bajnokin a Hungaroringen.

 Gyutai Adrián újabb mesterhármasa: pole pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör

 

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team csapatvezetőjeként is tevékenykedő Győrfi Alen elégedett volt csapata teljesítményével, és úgy véli, Adrián egyre nagyobb esélyese kategóriájának összetett bajnoki címére, míg Győző és Viki sem fogja pont nélkül zárni a szezont.

„Adrián teljesítményére, ahogy megnyerte a versenyt büszke vagyok, úgy tűnik, ebben az évben összejöhet számára a bajnoki cím. Győző ugyan jó rajtot fogott, ám a verseny közepén belassult, de még így is odaért a magyar bajnokságban nagyon sokat érő második helyre, míg a nemzetközi mezőnyben mindez a 18. helyre volt elég. Viki első ilyen távú futamán jól helyt állt a férfiak között, sokat küzdött, négy helyet javított a rajtpozíciójához képest. Ha továbbra is ennyire elszántan készül, biztos, hogy az év második felében képes lesz ebben a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben pontot szerezni, valamint dobogóra állni a magyar bajnokságban” – mondta Győrfi Alen, aki a következő hétvégén folytatja szereplését a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában a misanói futamon. 

 

Magyarok a Pannoniaringen

Hazai versenyről lévén szó, szeretnénk a többi magyar versenyző szerepléséről is beszámolni, miután a futamokon a magyar bajnoki pontokért is csatáznak a motorosok.

A 125 GP-ben a futamgyőztes Adriánon kívül a másik két magyar is pontszerző helyen zárt: Csányi Gergőt az 5., míg Végh Noét a 8. helyen intették le a vasárnapi futamon.

A Superstock 600-ban az előző két futamon dobogón végző Chrobák János tudott egyedül pontot szerezni a magyarok közül, miután ezúttal az 5. lett. Nagy Győző a 18., Kovács Niki a 19. helyen végzett a 34 fős nemzetközi mezőnyben, így ez lett a magyar bajnoki dobogón is a sorrend: Chrobák, Nagy és Kovács. 

 

 

A Superbike kategóriában, a magyar bajnokságban Rizmayer Gábor lett a győztes Sárkány Dezső előtt, míg a dobogó legalsó fokára Bezzegh István állhatott fel, míg a 4. Vida Tibor, az 5. pedig Kis Viktória lett.

A 125 SP, a Superstock 1000 és a Supersport 600 kategóriákban nem volt magyar induló.

 

Alpok-Adria Bajnokság 2012-es további versenyei

2012.

 Gyutai Adrián újabb mesterhármasa: pole pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör

06. 16-17. Rijeka (Horvátország)

2012. 07. 14-15. Most (Csehország)

2012. 07. 28-29. Poznan (Lengyelország)

2012. 08. 18-19. Rijeka (Horvátország)

2012. 09. 01-02. HUNGARORING (Magyarország)

2012. 09. 15-16. Rijeka (Horvátország) vagy Adria Raceway (Olaszország)

...

 Gyutai Adrián újabb mesterhármasa: pole pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.