Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

A páratlanul egyedülálló Wheels & Waves Fesztivál június 11-14. között idén immáron negyedik alkalommal ünnepli a franciaországi Biarritz-ban az egyedi motorkerékpárok, a szörfözés és a művészetek iránti szenvedélyt. A fesztivál kiváló lehetőségeket biztosít a rajongóknak és a látogatóknak arra, hogy eme különleges környezetben bemutassák egyéniségüket, a határtalan szabadság égisze alatt. A BMW Motorrad ezt a kivételes légkört most először egy saját stílusú scrambler bemutatásával színesíti: íme a BMW Concept Path 22.

 

Egy rendhagyó életstílus kivételes képviselője

 


 Az első scrambler stílusú motorkerékpárok az 1950-es években láttak napvilágot: ezeket a módosított utcai kétkerekűeket mélyen barázdált gumiabroncsokkal, valamelyest megnövelt rugóúttal és magasabban elvezetett kipufogórendszerrel hangolták terepre készítőik. Ezen módosítások jellegzetes megjelenést kölcsönöztek a scramblereknek, amelyek egy rendhagyó életstílus szimbólumaivá váltak. „A scrambler karaktere tökéletesen illik a Wheels & Waves Fesztiválhoz. Az a fajta motorkerékpár, amely túlmutat a megszokott szabványokon és a konvenciókon. Teljesítménye nem annyira érdekes, a stílus és az eredetiség már annál inkább. A scramblerek a szenvedélyről szólnak, és olyan változatosak, mint maguk a tulajdonosaik. A BMW Concept Path 22 a saját scrambler-értelmezésünk, amely az R nineT alapjaira épült. Ez utóbbi kiváló alap egy scrambler-stílusú átalakításhoz” – fogalmazott Edgar Heinrich, a BMW Motorrad dizájnrészlegének vezetője.

 


 Együttműködés a Southsiders MC motorkerékpár-klubbal, Ornamental Conifer művésszel és a Dyer Brand szörfdeszka-készítő műhellyel

 A BMW Concept Path 22 egy különleges együttműködés eredménye, amely messze túlmutat magán a motorkerékpáron. A Wheels & Waves Fesztivál szervezőinek kezdeményezésére a Southsiders MC motorkerékpár-klub – különös tekintettel klubtagjuk, Vincent Prat –, valamint a BMW Motorrad felkérte Ornamental Conifer művészt és a Dyer Brand szörfdeszka-készítő műhely vezető tervezőjét, Mason Dyer-t, hogy közösen alkossák meg a BMW Concept Path 22 motorkerékpár-tanulmányt. „Egyedi scrambler-értelmezésünkre építkezve egy olyan kivételes megjelenítést akartunk létrehozni, amely rendhagyó stílusban egyesíti a Wheels & Waves Fesztivál résztvevőit, hangulatát és kultúráját. Ehhez meg is találtuk a tökéletes partnereket. A BMW Concept Path 22 tanulmányban minden megvan, ami a Wheels & Waves Fesztivál közönségét, atmoszféráját és stílusát jellemzi” – tette hozzá Edgar Heinrich. Ez alkalomból a BMW jellegzetes fényezésű scrambler-értelmezését az Ornamental Conifer által tervezett BMW bőrdzsekik és a Dyer Brand két exkluzív szörfdeszkájának kíséretében mutatták be a Wheels & Waves Fesztivál közönségének. Az egyedülálló motorkerékpár, a különleges bődzsekik és a kizárólag ehhez a tanulmányhoz készített szörfdeszkák együttesen fejezik ki azt a kreativitást, amely a Wheels & Waves Fesztivált évről évre, egyre több rajongó jelenlétében jellemzi.

 


A Path 22 típusmegjelölés az európai szörfközösség tagjai által ismert nyílt titokra utal: az Atlanti-óceán dél-franciaországi partjainál egy különleges szakasz található, amit lehetetlen megközelíteni autóval. A magával ragadó szörfparadicsomhoz mintegy félórás gyalogút vezet, az öreg kontinens egyik legnagyobb fenyőerdején keresztül. Ez az ösvény a 22-es számot viseli.

 


 A BMW scrambler-értelmezése a határtalan szabadság szimbólumaként

 „A BMW Concept Path 22 a szabadságot hirdeti – a gondolat és a kifejezés szabadságát. Bármire is vágysz, elérhető – akárcsak a Wheels & Waves Fesztiválon. A Concept Path 22 a BMW R nineT alapjaira építkezik, ami az egyedi motorkerékpárok BMW-stílusú megtestesítőjeként arra született, hogy egyéni igények szerint alakítsák és személyre szabják. A BMW-scrambler ötlete nem újkeletű számunkra, csupán most érkezett el a megfelelő időpont, hogy bemutassuk eme legendás életstílus általunk képviselt értelmezését” – nyilatkozta Ola Stenegard, a BMW Motorrad dizájn részlegének vezetője.

 


A BMW Concept Path 22 meghajtásáról egy erőteljes, kéthengeres boxermotor gondoskodik kardánhajtással, amely a BMW-motorkerékpárok sajátja. Az egykarú lengővilla ugyancsak megszokott BMW-konstrukcióként teszi jól láthatóvá az ötküllős hátsó kereket. A klasszikus, kör alakú fényszóró, az üzemanyag-tartály és a rövid ülőlap tökéletesen kezelhető arányokban készült. A koncepció már ránézésre is könnyed irányíthatóságot ígér, sőt az olyan tipikus scrambler-vonásoknak köszönhetően, mint a mélyen barázdált gumiabroncsok, a nagy első kerék, az enyhén megnövelt rugóút és az emelt kipufogórendszer, a tanulmány murvás, kavicsos és homokos terepen is könnyedén mozog. Ezek az elemek már első látásra lebilincselő megjelenést kölcsönöznek a BMW Concept Path 22 motorkerékpár-tanulmánynak, egyértelműen utalva mindarra az élményre, amit ez a kivételes kétkerekű nyújtani tud.

 


A motorozás élményének legeredetibb formája

 A BMW Concept Path 22 csak a lényegre összpontosít. Miközben minden elemnek és felületnek funkciója van, az egyes részletek a tanulmány egyedülálló szépségét és alkotóinak szaktudását hirdetik. A tanulmány esetében az olyan megoldások, mint a mélyen barázdált gumiabroncsok és a fényszóró védőrácsa, prémium színvonalú kiegészítőkkel párosulnak. Ilyen az ülőlap kézzel varrott bőr huzata, a kormány bőr betétjei, valamint az Akrapovic jellegzetesen scrambler-stílusú, exkluzív kipufogóvége, kiváló minőségű rozsdamentes acélból. Az Öhlins és a Gilles Tooling alkatrészek, az olyan okos megoldások, mint a kormányvégekre integrált irányjelzők, a MotoGadget műszerfal és a Roland Sands Design mart kiegészítői, egytől egyig a motorkerékpár-tanulmány részletességében rejlő minőséget hangsúlyozzák. A BMW Motorrad készítette mart alumínium keréktárcsák a koncepció minimalista dizájnját és rendkívüli stílusát fokozzák. A BMW Concept Path 22 minden eleme és alkatrésze létszükségletű a határtalan szabadság élményéhez, és a legjobb minőséget nyújtja. A tanulmány a tökélyre fejlesztett minimalista művészet hírnöke, amely a motorkerékpározás alapvető vezérelvét tükrözi: a harmonikus egységet ember és gép között.

 Ornamental Conifer műalkotása

 A BMW Concept Path 22 fényszóró-háza, üzemanyag-tartálya és sárvédői Ornamental Conifer, más néven Nico Sclater munkáját dicsérik. A művész a kezdetek óta a Wheels & Waves Fesztivál aktív résztvevője, egyúttal a rendezvény látványvilágának egyik fő megálmodója. Munkáit egyedi stílusú karaktereiről és díszítő mintáiról azonnal felismerni, frappáns alkotásait szinte kivétel nélkül lényegre törő mondanivaló egészíti ki. Járműveken, táblákon és ablakokon megjelenő műalkotásain túl Nico Sclater bőrdzsekikre álmodott grafikáiról is híres. A BMW Concept Path 22 projekt égisze alatt nem csupán a motorkerékpár egyedi fényezését készítette el, de számos exkluzív BMW bőrdzsekit is tervezett a csapat számára – egytől egyig egyedi mintákkal.

 


 Hullámlovaglás a Dyer Brand szörfdeszkáival

 A BMW Concept Path 22 koncepció egyik érdekessége a jármű jobb oldalára erősített szörfdeszka-tartó, ami szintén a BMW Motorrad munkáját dicséri, és épp oly minimalista, funkcionális stílusban, kiváló minőségben öltött testet, mint maga a motorkerékpár-tanulmány. Az alumínium és bőr felhasználásával készült kiegészítő többféle méretű szörfdeszkával használható, amikor pedig nincs szükség rá, egyszerűen lehajtható vagy leszerelhető. A koncepcióhoz tartozó szörfdeszkákat a San Diego-i Dyer Brand szörfdeszka-készítő műhely vezető tervezője, Mason Dyer álmodta meg, aki világszerte híres kiváló minőségű egyedi szörfdeszkáiról, amelyekhez az ’50-es és a ’60-as évek inspirációiból merít ihletet. Mason Dyer két szörfdeszkát készített a tanulmányhoz: a hosszabb deszka a scrambler stílusú motorkerékpárok fénykorát idézi, míg a rövidebb változat a modern szörfösök igényeit elégíti ki.

 


A motorkerékpár, a bőrdzsekik és a szörfdeszkák mintái a készítők egyediségét és kreativitását tükrözik. Mindegyik minta egyedülálló, és a koncepcióhoz leginkább passzoló színvilágban készült. Általuk válik a koncepció minden egyes eleme sajátos karakterré, miközben ismét kiemelik a Wheels & Waves Fesztivál lényegét; a szörfözés, a művészetek és a motorkerékpárok iránti szenvedély közös ünnepét, amit a határtalan szabadság érzése jár át. 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.