tovább >>>
Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

Harley On Tour Balaton
[InfoBike.hu | Harley-Davidson Budapest, Infobike.hu] Felvétel dátuma: 2015.06.24Az év legnagyobb és leghosszabb motoros eseménye, az Open Road Fest nem múlhatott el egy közös krúzolás nélkül, ahol az újságírók társaságában pattantunk nyeregbe és csapatostul barangoltuk be a Balaton-felvidék meseszép tájait. A rendezvényen több mint két tucat tesztmotor várt arra, hogy megüljék őket, a szelíd motoros csapat egy ikonikus élményt és látványosságot teremtett a résztvevők és a nézelődők számára egyaránt.

 

Mit jelent a Harley életérzés? Sem leírni, sem elmondani nem lehet, meg kell fogni, meg kell ízlelni, nyeregbe kell pattanni és érezni kell a lóerők dübörgését. A Harley On Tour ezeket az élményeket viszi el a világ számos pontjára: a Harley-Davidson Demo Kamion az Egyesült Államoktól az európai országokon át juttatja el a legújabb modelljeit a márka iránt érdeklődőknek. A turné állomásain minden jelentkező kipróbálhat egy-egy motort a 883-as Sportstertől a nagy túravasakig, átélheti a szabadságot és húzhat egy kövéret. 

 


A fesztivál nulladik napján, június 10-én kaptuk a lehetőséget, hogy elsőként tesztelhessük le a Harley-Davidson Demo kamion 2015-ös modellválasztékát. A túra célja a Kab-hegyi rádió- és tévétorony látogatása volt, ahol a kiváló kilátásnak és az egy helyen összegyűlt vasparipák sokaságának köszönhetően remek látkép tárult elénk.


 


A rendőri felvezetéssel haladó motoros konvojt egy Jeep Renegade zárta, így igazi látványosságnak számítottunk amerre csak eldübörögtünk. Az aszfaltcsík mentén érintett települések között volt Balatonfüred, Balatonszőlős, Tótvázsony és Nagyvázsony is. A csapat kényelmes tempóban gurult fel a zöldövezetben megbújó helyi látványossághoz. Bár a szenvedély és a sebesség mámora olykor eluralkodott egyik-másik rideren, akik elhagyva a cipzár alakzatot kitörtek és magasabb sebességbe kapcsolva élvezték, hogy az arcukba csap a friss erdei levegő. „Végre egy dinamikus Harley, ami csak úgy kirobbant, amikor odahúztam neki” – számolt be tapasztalatáról Csömör Hermina, aki a legújabb Street 750 modellt tesztelte.

 


A helyszínen boldogan szabadultunk meg kis időre a kabátoktól és sisakoktól, fotózással és pihenővel eltöltött szünet alatt nem maradhattak el az egymás közti szúrós megjegyzések a riderek vezetéstechnikájára vonatkozóan. Tóth Zoltán (Totti) is mosolyogva bírálta a csapattársai vezetési készségeit, de profi motorversenyzős múltjával a háta mögött nem haragudtunk meg rá érte. A kilátóból elénk táruló táj még a kicsit kényelmetlenebbül utazó, a göröngyös útszakaszokon zötykölődő utasokkal is elfeledtette az út fáradalmait. A visszaút során már a rövidebb útvonalon, kicsit sietősebbre véve a tempót, kövérebb gázzal motoroztunk vissza Alsóörsre.

 
   


A közel 155 km-es túránkról, az élményektől feltöltődve korgó gyomorral érkeztünk vissza a fesztivál területére, szálltunk le a gépekről és fogyasztottuk el a kicsit kései ebédünket. Ezek után nem maradt más, mint hogy a közel 3 órás út alatt összekovácsolódott csapat belevesse magát a nyüzsgő fesztiválforgatagba és bulizással zárja a napot. 

 

Saját tapasztalatom:

Mint már megszoktuk, idén is elérkezett a várva várt nap nekünk, a motorozás szerelmeseinek tudósítóknak a Harley-Davidson Press Tour.

 


Én most is a 2013-ban megszeretett és attól kezdve egyik kedvenc motorommá lett V-Road Musclie motorral vágtam neki a közös motorozásnak.

Mint két éve, most sem csalódtam kedvencemben. Könnyű kormányozhatóság, kanyarban kitűnően viselkedik bár nem kanyarvadászatra tervezték. Az ülése kényelmes, hosszabb túra alatt is frissen szállunk le a nyergéből kivéve, ha nem kifogástalan úton motorozunk. 

 


Ezt nem véletlenül írom, mert gyönyörű úton vezetett a túránk, de az út minősége hagyott némi kívánnivalót maga után. Ezért is érkeztünk boldogan célállomásunk a Kab-hegyi kilátóhoz ahol lehetőségünk volt sajgó hátsónk pihentetésére.

 


A műszerfal elég puritán, viszont minden lényeges dologról tájékoztat. A motor hatalmas nyomatéka eddig is lenyűgözött, de a mostani túrán tudtam igazán kihasználni a váltásoknál. A váltó könnyedén ugrik a kívánt sebességfokozatokba, de azért elég kemény ahhoz, hogy érezzük, egy igazi férfias motorral utazunk.

 


Összefoglalva, nekem ez a motor továbbra is a kedvenc Harley-motorom maradt. Kiváló túramotor, hatalmas élményt ad a gyorsításoknál megmutatkozó pacik ereje. Szívesen látnám a garázsomban.

Köszönet a Harley-Davidson Budapest gárdájának a remek túra lehetőségéért és külön köszönet a profi és nagyon kedves sajtófőnöknek aki végig pátyolgatott minket. Remélem jövőre is ott lehetek a túrán.

 


 

 

A motor műszaki adatai:

MÉRETEK Hossz 2,410 mm

 Ülésmagasság, terhelés nélkül 7 705 mm

 Szabad hasmagasság 105 mm

 Méretek (fok, táv) 34

 Utánfutás 142 mm

 Tengelytáv 1,702 mm

 Gumiköpeny elől 120/70ZR-19 60W

 Gumiköpeny hátul 240/40R-18 79V

 Üzemanyagtartály 18.9 l Olajtartály 4.7 l

MOTOR

Motorblokk 2Folyadékhűtéses, Revolution®, 60° V-Twin

Furat 105 mm

Löket 72 mm

Hengerűrtartalom 1,247 cc

Kompressziós arány 11.5:1

Üzemanyag-ellátó rendszer Elektronikus szekvenciális hengerenkénti üzemanyag-befecskendezés (ESPFI)

SEBESSÉGI FOKOZATOK ÁTTÉTELE

Elsődleges áttétel Fogaskerék 64/117-es áttétellel

1. fokozat 10.969

2. fokozat 7.371

3. fokozat 5.9

4. fokozat 5.095

5. fokozat 4.563

VÁZ

Kipufogó rendszer Szatin króm, kétoldali kipufogórendszer fekete végsapkákkal

Első kerék Fekete, 5 küllős öntött alumínium

Hátsó kerék Fekete, 5 küllős öntött alumínium

Fékek, dugattyúk 4 dugattyús első és hátsó

TELJESÍTMÉNY

Motor forgatónyomaték vizsgálati módszer EEC/95/1

Nyomaték 3115 Nm

Fordulatszám 6,500

Dőlési szög, jobbra 32

Dőlési szög, balra 32

Átlagfogyasztás 6.3 l/100 km

MŰSZEREK

Jelzőlámpák 8Országúti, üres fokozat, alacsony olajnyomás, irányjelzők, motordiagnosztika, biztonsági rendszer, hűtőközeg-hőmérséklet, alacsony üzemanyagszint visszajelzők, ABS

Műszerek Elektronikus sebességmérő kilométer-számlálóval, napszaki óra a kilométerszámlálón, a megtett utat mérő kettős kilométerszámláló, üzemanyagszint-jelző alacsony üzemanyagszintet jelző lámpával és visszaszámláló funkcióval, alacsony olajnyomásjelző lámpa, motordiagnosztika-leolvasás, LED világító lámpák, fordulatszámmérő.

A műszaki adatokat a Harley Davidson honlapjáról "loptam".


 

 

 

 

 


 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...

HirdetésHIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2023 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.