Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

Sajtóközlemény
[InfoBike.hu | BMW Magyarország] Felvétel dátuma: 2015.12.11
BMW Here


Mérföldkőhöz érkezett az intelligens közlekedés innovációja – a holnap mobilitása biztonságosabb, mint valaha

 

Az Audi AG, a BMW Group és a Daimler AG sikeresen véglegesítette a Nokia HERE digitális helymeghatározó és navigációs szolgáltatás közös felhasználására vonatkozó együttműködési megállapodást. Az úttörő partnerség az intelligens közlekedés technológiai alapjait fekteti le, minden korábbinál biztonságosabb mobilitást garantálva.

Valós idejű, intelligens térképhálózat, helyszín-alapú szolgáltatások és nagymértékben automatizált járművezetés: a holnap mobilitása a digitalizált világ innovációjában rejlik, amelyhez a Nokia HERE névre keresztelt, digitális helymeghatározó és navigációs szolgáltatása adja a legfejlettebb, globálisan kiterjesztett technológiát. A HERE megállás nélkül növekvő térnyerése a tökéletes részletességgel megalkotott térképek és az új aspektusból megközelített helyszín-alapú szolgáltatások hálózatba kapcsolt adatbázisára épül, egy nyitott, független és értékteremtő vállalkozással a háttérben. Mindebből több millió HERE felhasználó és számtalan befektető profitál majd a jövőben.

Az Audi AG, a BMW Group és a Daimler AG egy rendhagyó partnerség keretében, egyenlő arányú részesedéssel támogatja a HERE világméretű bővítését. Az együttműködést jóváhagyó hatósági engedélyek megszületését követően a három német prémiumautó-gyártó 2015. december 4-én sikeresen véglegesítette a Nokia HERE szolgáltatásának globális fejlesztésére vonatkozó megállapodást. A vállalat új társtulajdonosi és irányítási struktúráját úgy alakították ki, hogy az a jövőben is biztosítsa a HERE függetlenségét, miközben garantálja a hétköznapi munka zökkenőmentes folytonosságát és a további bővítések lehetőségét.

A HERE helymeghatározó és navigációs platformja a nagyfelbontású térképet valós idejű, helyszín-alapú forgalmi információkkal egyesíti, tökéletes pontossággal, valós időben mutatva a felhasználó aktuális tartózkodási helye szerint érdemleges forgalmi információkat. A HERE mindehhez a világ jelenlegi legfejlettebb, globálisan kiterjesztett térképnézeti és –frissítési technológiáját használja, amelyet több millió információszolgáltató forrás adataival egyesít. A rendszerhez nem csupán a hálózatba kapcsolt autók és mobiltelefonok, de számtalan infrastruktúra-elem, valamint tömegközlekedési és logisztikai partner szolgáltatja az adatot.

Miközben a HERE több mint 80 000 forrásból táplálkozó térképhálózata jelenleg több milliárd eszköz adatainak felhasználásával frissül, a vállalat azon dolgozik, hogy több millió, fedélzeti navigációs rendszerrel felszerelt személyautót is bekapcsoljon a hálózatba, hogy azok kameráinak és fedélzeti szenzorjainak adataival a járművek környezetét is feltérképezzék. A HERE helymeghatározó és navigációs platformjának folyamatosan bővülő adatbázisából a térképhálózat, a rendszerbe kapcsolt termékek és az elérhető szolgáltatások egyaránt profitálnak. Mindezek együttese a holnap minden eddiginél kényelmesebb és biztonságosabb közlekedését vetíti előre, kevesebb torlódással és forgalmi dugóval, amely jelentős emisszió-csökkenést és tisztább nagyvárosi levegőt eredményez.

A HERE független és nyitott felépítése lehetővé teszi, hogy a fejlesztők zökkenőmentesen bővítsék a világméretű hálózatot a vadonatúj ügyfelek termékei által kínált adatszolgáltatásokkal. Mint ilyen, az Audi AG, a BMW Group és a Daimler AG együtt több mint kétmillió, hálózatba kapcsolt intelligens járművel gazdagítja a HERE helymeghatározó és navigációs platformjának adatbázisát, amellyel óriási lendületet vesz a Nokia innovatív szolgáltatásának további fejlesztése. Annak érdekében, hogy a HERE tovább növelhesse globális térképe adatbázisát, illetve hogy új szolgáltatásokkal gazdagodjanak a hálózatban résztvevő járművek és ügyfelek, a három német prémiumautó-gyártó a jövőben a HERE fejlesztőivel közösen dolgozik majd a kétmillió autótól érkező adatrendszer folyamatos modernizálásán. A világméretű hálózathoz bárki csatlakozhat – legyen szó akár autóipari cégről, vállalkozásról vagy felhasználóról –, hiszen a térkép adatbázisának bővítéséből a HERE mellett a felhasználók és a befektetők is előnyt kovácsolhatnak.

A HERE központi szerepet játszik a nagymértékben automatizált járművezetés fejlesztésében, hiszen tökéletes részletességű, valós idejű térképhálózat nélkül egyik autógyártó vállalat sem tudja megteremteni a technológiához szükséges forgalmi környezetet, miközben a HERE minden kétséget kizáróan piacvezető e téren: Európában és Észak-Amerikában ötből négy, újonnan forgalomba helyezett személyautó fedélzeti navigációs rendszere a HERE nagyfelbontású digitális térképhálózatát használja. Az innovatív járműtechnológiának köszönhetően az autók a jövőben képesek lesznek előre „körbenézni a kereszteződésekben”, már azelőtt feltérképezve a várható veszélyforrásokat, hogy az autó megérkezne az adott csomópontba. Mindez alapjaiban változtatja meg a közlekedési kultúrát, minden korábbinál biztonságosabb vezetést garantálva.

„A HERE világszerte 6500 munkatársból álló csapatánál senki nem ismeri jobban a digitális térképhálózatban rejlő lehetőségeket, a társtulajdonosok ezért teljes mértékben szabad kezet adnak a HERE fejlesztőinek. A HERE az elmúlt harminc év során újra és újra átértelmezte a térképhasználat fogalmát. Hisszük, hogy ez a jövőbe mutató, megállás nélkül fejlődő tendencia ezt követően is folytatódik majd, új fejezetet nyitva az intelligens közlekedés innovációjában” – fogalmazott Prof. Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

„Azáltal, hogy a HERE egyesíti piacvezető helymeghatározó és navigációs szolgáltatását a járművek, a mobiltelefonok és az infrastruktúra-elemek adataival, a felhasználók kulcsfontosságú haszonélvezőként veszik ki részüket a jövő mobilitási szolgáltatásainak fejlesztéséből. Ahogy egyre több partner és felhasználó csatlakozik a hálózathoz, a HERE úgy válik egyre jobbá, egyre pontosabbá, és a minket körülvevő világ tökéletesen digitalizált ábrázolójává” – tette hozzá Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja.

„Az autóipar ügyfelei kivételes érdeklődést mutatnak a nagymértékben automatizált járművezetés iránt, a HERE azonban sokkalta több, mint a digitalizált térképhasználat piacvezetője. Innováció iránti magas elköteleződésével és rendkívüli munkatársaival a vállalatban erős potenciál leledzik ahhoz, hogy a jövő mobilitásának alapját adó digitalizált világ valós idejű létrehozása terén abszolút elsőszámú szolgáltatóvá váljon” – magyarázta Prof. Dr. Thomas Weber, a Daimler AG igazgatótanácsának vállalatcsoporton belüli kutatásokért és a Mercedes-Benz személyautók fejlesztéséért felelős tagja.

A HERE fejlesztői megállás nélkül dolgoznak a digitális helymeghatározó és navigációs szolgáltatás újításainak megvalósításán, újabb és újabb opciókkal bővítve a technológia által kínált funkciók listáját. A globális fejlődés érdekében a HERE célja, hogy stratégiai partnerségek és beszállítói együttműködések megkötésével még tovább erősítse piacvezető pozícióját, nem csupán az autóipari szegmensben, de az elektronikai és a vállalati ügyfelek körében egyaránt. Mindemellett célja, hogy létrehozza a világ abszolút elsőszámú helymeghatározó és navigációs platformját, amely helyszín-alapú adatszolgáltatással, a hétköznapokban használt eszközök segítségével teszi könnyebbé és biztonságosabbá a közlekedést.

A HERE eme hosszú távú stratégiáját a vállalat új irányítási struktúrája biztosítja, amelyet egy, az új tulajdonosok képviselőiből és számos elismert, független szakértőből álló felügyelő bizottság szavatol. Az Audi AG, a BMW Group és a Daimler AG semmilyen téren nem avatkozik be a HERE fejlesztési és üzemeltetési munkálataiba, miközben a vállalatcsoportok felhasználói, beszállítói és befektetői szerepkörei módszeresen elkülönülnek egymástól. Mi több, a HERE ezután is nyitott marad ügyfelei, valamint azon jövőbeli befektetői felé, akik ugyancsak betársulnának a tulajdonosi körbe. Mindezek együttese még tovább szilárdítja a HERE nyitottság és függetlenség iránti rendíthetetlen elköteleződését. Az úttörő együttműködés sikeres véglegesítését követően a három német prémiumautó-gyártó külön köszönetét fejezte ki Carlos Bhola-nak, a befektetési tanácsadásra szakosodott Celsius Capital társalapítójának és vezérigazgatójának, amiért a kezdetektől fogva támogatta eme partnerséget és végigmenedzselte a tárgyalásokat.


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.