Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

Eljött a régóta várt pillanat, és a vasárnapi futammal kezdetét veszi a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozata, amelynek mezőnyében ismét ott találhatjuk Győrfi Alent, hazánk egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnokát. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője technikai gondok miatt kihagyta a teljes délelőtti szabadedzést, ám a második időmérőn remekelt, és a 15. rajtpozícióból várhatja a futamot. Ez az eredmény az eddigi legjobbja a kvalifikációs tréningen, és a csapat bízik abban, hogy vasárnap az első pontjait is megszerzi a 22 éves motoros

A mai napon a reggeli szabadedzésen utolérte Győrfi Alent a balszerencse. A csapat terve az volt, hogy a pénteki beállításokat tovább finomítva egyre jobb köridőt motorozhasson a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője, és a délutáni második időmérőn bejuthasson a vasárnapi futam rajtsorrendjében a legjobb 15 közé. A csapat tervezett, a technika végzett, ugyanis Alen Hondájának kuplungja abban a pillanatban csúszott meg, ahogy kigurult az első körére.

„Már akkor érzetem, hogy gond van a motorral, amikor kigurultam a pályára. Megpróbáltam tempót menni, de rögtön hallottam, nagy a baj. Kiderült, megcsúszott a Honda kuplungja, és ezt a boxban az edzés ideje alatt nem is sikerült orvosolnunk. Ezzel számomra az edzés be is fejeződött, és maradt a reménykedés, hogy a délutáni időmérőig sikerül kijavítanunk a motort. Ezzel kicsit hátrányba kerültem a vetélytársakkal szemben, hisz amíg mi a boxban dolgoztunk, addig a többiek tapasztalatot és adatokat gyűjthettek a motorjaik minél jobb beállítása érdekében. Ha nem fog délután semmilyen technikai gond hátráltatni, akkor mindent megteszek annak érdekében, hogy elérjem az eredeti célkitűzésünket, hogy a legjobb 15 közül tudjak elrajtolni” – fogalmazott a 22 éves motoros.

És a csapat képes volt a csodára, így Alen a második időmérőn nemcsak a gyorsaságra figyelt oda, hanem arra is, hogy a lehető legtöbb kört tegye meg. Nos, mindkét elvárásnak megfelelt, ugyanis 25 kört tehetett meg, ráadásul nem is akárhogyan, hisz majd egy másodpercet javítva a pénteki legjobbján eddigi legelőkelőbb rajtpozíciójából, a 15. helyről várhatja a vasárnapi startot.

„Fantasztikus munkát végzett a csapatom, hisz nélkülük nem tudtam volna elérni ezt a rajthelyet.

Eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 15. helyről vág neki a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője Superbike-vb Superstock 1000-es sorozatának imolai futamán

Végre képes voltam átlépni egy olyan határvonalat, ami tavaly egyszer sem sikerült. Noha továbbra is azt gondolom, hogy a délelőtti szabadedzés tapasztalatai nagyon hiányoznak, de így is tudtam javítani a köridőmön. Nagyon együtt vagyunk a Hondámmal, és ez a részsiker további erőt ad nekem, és most már nagyon bízom abban, hogy egy jó rajtot követően végre pontszerzőként zárok egy futamot” – jelentette ki boldogan, de elszántan Győrfi Alen.

Szintén elégedett a dolgok alakulásával a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team tulajdonosa is, aki úgy véli, innentől kezdve jogos az elvárás versenyzőjével szemben, hogy pontszerzőként zárja az imolai szezonnyitót.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a megtettük ezt a fontos áttörést a mai időmérőn! A 15. rajthelyről a tavalyi szezonban csak álmodhattunk, és tessék, idén az első versenyen sikerült Alennek ide kvalifikálnia magát. A motor tökéletesen működött az időmérőn, és az is bizakodásra ad okot, hogy Alen a futam alatt mindig képes a további javulásra. Most már kijelenthetem, reális elvárás a pontszerzés” – közölte Kelemen Krisztián.

 

A szombati szabadedzés végeredménye (Superstock 1000)

1. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 1:51.244, 2. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 1:52.013, 3.

Eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 15. helyről vág neki a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője Superbike-vb Superstock 1000-es sorozatának imolai futamán

Marco Bussolotti (SK Energy Racing Team, Ducati 1098R) 1:52.100, 4. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet BMW S1000 RR) 1:52.129,… Győrfi Alen (magyar, MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) nem volt mért körideje.

A szombati időmérő edzés végeredménye (Superstock 1000)

1. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 1:50.403, 2. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR) 1:50.734, 3. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 1:50.743, 4. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 1:50.819,… 15.

Eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 15. helyről vág neki a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője Superbike-vb Superstock 1000-es sorozatának imolai futamán

Győrfi Alen (magyar, MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 1:54.182. 

A vasárnapi rajtsorrend (Superstock 1000)

1. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale), 2. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR), 3. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 4. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR),… 15. Győrfi Alen (magyar, MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR).

 

A hétvégi Superstock 1000-es imolai futam menetrendje

Április 1., vasárnap

09.00-09.10: bemelegítés

10.30: verseny (12 kör* – 59,232 Km)

A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap 10.

Eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 15. helyről vág neki a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője Superbike-vb Superstock 1000-es sorozatának imolai futamán


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.