Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

A BMW Motorrad Motorsport bemutatja a BMW Motorrad Race Trophy-t
[InfoBike.hu | BMW Racing Team Toth ] Felvétel dátuma: 2014.05.06
BMW Motorrad Race Trophy 2014


A bajor gyártó innovatív világméretű versenysport-projektet indít a BMW Motorrad privát versenyzői számára

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW Motorrad Motorsport a nemzetközi ügyfélsport területén: a bajor gyártó innovatív és egyedülálló világméretű versenysport projektet indít. A BMW Motorrad Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW motorkerékpárral induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat. Versenyeiken elért eredményeiknek megfelelően a BMW Motorrad Race Trophy értékelésében is pontokat szereznek a résztvevők, amelyek alapján év végén megválasztják a világ legjobb BMW Motorrad privát motorosát.

„Célkitűzésünk, hogy a BMW Motorrad a versenysportban is élen járjon az innovatív ötletek megvalósításában” – hangsúlyozta Stephan Schaller, a BMW Motorrad elnöke. „Újra kívánjuk értelmezni az ügyfélsport rendszerét, így nagy örömmel tölt el minket, hogy a BMW Motorrad Race Trophy formájában olyan projektet mutathatunk be, amely még nem létezett a nemzetközi motorkerékpár-sportban. A világ első motorkerékpár-gyártójaként kínálunk az összes kontinensre kiterjedő, s közös értékeléssel összefogott versenysport-projektet privát versenyzőink számára. A BMW Motorrad versenyzői így a világ minden részéről egyetlen nagy családot alkothatnak. A BMW Motorrad Race Trophy 2014-től kínált, kibővített ügyfélsport- programunk alapvető eleme. A versenysportban szereplő ügyfeleink a márka kiváló nagykövetei, akik minden kontinensen képviselik a BMW Motorrad színeit. A BMW Motorrad Motorsport széles körű támogatással és további előnyökkel viszonozza erőfeszítéseiket.”

A megerősített ügyfélsport-program stratégiai megújításának keretében a BMW Motorrad Motorsport vezetősége is megfelelően átalakult. Első lépésként a nemzetközi motorkerékpár- versenysport területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Berthold Hauser vette át a BMW Motorrad Motorsport műszaki igazgatói székét. Második ütemként létrejött a BMW Motorrad Motorsport marketingigazgatói pozíciója, amit Udo Mark tölt be, aki a BMW Group kötelékében végzett sokévi munkája során szintén jelentős versenysport-tapasztalat birtokosa.

A BMW Motorrad Race Trophy hivatalos bemutatója alkalmával – amelyre Assenben, a 2014- es FIM Superbike-világbajnokság hollandiai futamának keretében került sor – Hauser és Mark részletesen ismertette ezen egyedülálló megmérettetést. Az első szezon során a versenyben azok a BMW-vel induló privát versenyzők vehetnek részt, akik a tizenöt kiválasztott bajnokság valamelyikében indulnak: a listában a FIM Superbike-világbajnokságtól egészen az Isle of Man TT-ig találhatóak bajnokságok (részletes lista a hír végén található). A BMW Motorrad résztvevő versenyzői összességében hat kontinens 19 országában gyűjthetnek pontokat a BMW Motorrad Race Trophy 2014-es idénye során. Komplex és kiegyenlített számítási módszer határozza meg, hány pontot írnak jóvá az egyes résztvevőknek az adott versenyeken elért eredményeikért. Az idény végén a legjobb tizenöt motoros ünnepélyes keretek között veheti át díját illetve pénzjutalmát. A BMW Motorrad Race Trophy összdíjazása százezer euró.

Az érdeklődők máris jelentkezhetnek a BMW Motorrad Race Trophy sorozatára. Minden olyan privát motoros indulhat a 2014-es pontversenyen, aki a BMW S 1000 RR vagy a BMW HP4 modellekre épülő motorkerékpárjával legalább egyen részt vesz a megadott tizenöt versenysorozat/sportesemény közül. A tervek szerint a jövőben további bajnokságokkal bővül a BMW Motorrad Race Trophy kínálata. A részvétel ingyenes.

„Büszkén mutatjuk be a BMW Motorrad Race Trophy új koncepcióját” – emelte ki Hauser. „Ilyen kezdeményezésre még nem volt példa a motorkerékpár-versenysportban. A BMW Motorrad a világ első motorkerékpár-gyártójaként kínál saját Race Trophy pontversenyt ügyfelei számára. Ez egyfajta „bajnokság határok nélkül”, amelyben a BMW Motorrad a világ legjelentősebb nemzetközi és országos versenysorozataiban induló ügyfelei játsszák a főszerepet. Az egyes szériákban a bajnokságért küzdő BMW Motorrad ügyfelek itt egymás között is versenghetnek a BMW Motorrad legjobb motorosa díjért. E versenyzők egyébként aligha mérhetnék össze tudásukat, mivel egészen eltérő sorozatokban állnak rajthoz. E kezdeményezés így egyedülálló.”

Mark így folytatta: „Az ügyfélsport már a BMW Motorrad génjeiben rejlik. Hiszünk benne, ezért új szintre kívánjuk emelni működését. Célunk, hogy a jövőben világszerte minden motorkerékpár-rajongó számára elérhetővé tegyük márkánkat és termékeink élményét. Ez az élmény immár új nevet is kapott: BMW Motorrad Race Trophy, amely a hivatalos bajnokságok pontjaiért küzdő minden BMW motoros számára közös platformként szolgál, hogy megválaszthassák a világ legjobbját márkatársaik köréből.”

A BMW Motorrad Race Trophy a BMW Motorrad kibővített ügyfélsport programjának egyik alappillére. A 2014-es szezon során a BMW Motorrad privát versenyzői és csapatai szerte a világon még szélesebb körű támogatást élvezhetnek. A BMW Motorrad Motorsport mérnökei számos nemzetközi és országos bajnokságban a helyszínen is együttműködnek a privát csapatokkal, emellett a BMW S 1000 RR és a BMW HP4 modellekkel kapcsolatban online- támogatás is igénybe vehető.

További információ a jelentkezésről hamarosan az alábbi weboldalon található (angol és német nyelven):
www.bmw-motorrad.com/motorsport

A 2014-es BMW Motorrad Race Trophy pontversenyében szereplő bajnokságok és sportesemények:

  1. FIM Superbike-világbajnokság (WSBK)

  2. FIM Superstock 1000 Cup (WSTK)

  3. FIM Endurance világbajnokság (EWC)

  4. FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV)

  5. FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC)

  6. Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK)

  7. Brit Superbike-bajnokság (BSB)

  8. Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK)

  9. Francia Superbike-bajnokság (FSBK)

  10. Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM)

  11. Olasz Superbike-bajnokság (CIV)

  12. Japán Road Race Bajnokság (MFJ)

  13. Dél-Afrikai Motorkerékpár-bajnokság (SAM)

  14. Isle of Man Tourist Trophy (TT)

  15. Makaó Grand Prix (MGP) 


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2020 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.