Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

Az újabb pontokért hajt a hétvégén a hazai pályájának számító Brno-ban a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában
Győrfi Alen: „Egy kis szerencsével irány a legjobb tíz”
[InfoBike.hu | MetalCom-Adrenalin H-Moto Team ] Felvétel dátuma: 2012.07.19
Autodromo Brno, Győrfi Alen


Legutóbb a két pontot érő 14. helyen zárta a spanyol Aragonban az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának ötödik futamát Győrfi Alen, és ezzel összetettben a 14. pozícióban várja a folytatást. Most újra itt a lehetőség, hogy a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője bizonyítsa, hogy ebben az évben a középmezőny elején kell vele számolni. A magyar versenyzők hazai versenyének számító brnó-i futam következik a hétvégén, ahol egyrészt feledtetni szeretné tavalyi bukását a 22 éves motoros, másrészt növelni szeretné a pontjai számát. Győrfi Alen azt sem tartja kizártnak, ha a külső körülmények is a segítségére sietnek, és ő is kihozza magából és Hondájából a maximumot, akkor akár a TOP 10-ben is végezhet a vasárnapi versenyen

Györfi Alen idei utolsó versenyén Aragonban folytatta korábbi bravúros szerepléseit – Imolában a 12., míg Monzában a 6. lett –, és a két pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot, így az összetettben a 16 pontjával a 14. pozícióban várja a folytatást. Három hét telt el, és igencsak motiváltan várja a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa a hétvégi, hazai pályájának számító Brno-ban rendezendő Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának hatodik futamát.

 

Tavaly a harmadik helyről rajtoló Sylvain Barrier (BMW) nyert Davide Giugliano, és BMW-s csapattársa, Lorenzo Zanetti előtt. A 12 körös versenyen Győrfi Alen két körrel a vége előtt hatalmasat bukott, ám addig szépen teljesített: folyamatosan gyorsult a hétvégén, és már képes volt majd 2 és fél másodperccel gyorsabb köröket teljesíteni vasárnap a pénteki első szabadedzéshez képest. Most is hasonlóban, és újabb pontszerzésben reménykedik a 22 éves motoros.

„Mint minden más magyar motorosnak, nekem is ez a hazai futamom, hiszen minden évben rengeteg szurkoló érkezik otthonról, hogy élőben szoríthasson nekünk. Sajnos tavaly szerencsétlenül jártam, nagyot estem, miközben három másik versenyzővel csatáztam a minél jobb helyezésért. Egy biztos, azóta jóval tapasztaltabb lettem, és még egyszer nem követek el hasonló hibát, mint amit 2011-ben. Úgy érzem, egyre jobban összeérek a motorral, a csapatomnak köszönhetően egyre versenyképesebb vagyok. Az eddigi idei szereplésem és a pályaismeretem miatt abban reménykedem, hogy idén némi szerencsével akár a legjobb tíz közé is bekerülhetek. Ez az álmom, és remélhetőleg össze is jön a sok magyar szurkoló előtt, ám reálisan gondolkodva a pontszerző helyek egyikét mindenképpen meg kell szereznem. Amikor meglátom a rengeteg magyar zászlót a tribünökön, melegség tölti el a szívem, és bízom abban, hogy az ilyen motiváció ezúttal tizedekben lesz mérhető a körideimben” – fogalmazott Győrfi Alen.

 

A csapattulajdonos szerint tavaly hatalmas várakozásokkal érkeztek Brno-ba, aztán csalódottan távoztak. Kelemen Krisztián úgy érzi, ezúttal nem lesz gond, és versenyzőjét inkább feldobja majd, hogy remélhetőleg rengeteg magyar szurkoló előtt harcolhat a minél több bajnoki pontért.

„Sok mindent nem tudunk felhasználni a tavalyi beállításokból hisz idén Alen stílusa látványos fejlődésen megy keresztül, és ez az utóbbi futamokon már pontokban is megmutatkozik. Éppen ezért a csapat legfontosabb feladata, hogy a brno-i pályára megtalálja a tökéletes beállítást, amivel már az időmérőkön is előre tud lépni Alen, és vasárnap ismét pontszerzőként zárjon. Bevallom, ezúttal azt remélem, nem csak két pont kerül majd versenyzőm neve mellé. Nagyon sok barátunkat és szurkolónkat várjuk a helyszínre, biztos vagyok benne, hogy nem rak Alenre terhet, hanem inkább feldobja őt” – ecsetelte Kelemen Krisztián.

 

 

Brno (Csehország)

A pálya neve: Autodromo Brno  

Építés ideje: 1987

Pálya hossza: 5403 m

Szélesség: 15m

Pole pozíció: a pálya bal oldalán

Bal kanyarok száma: 6

Jobb kanyarok száma: 8

Irány: az óramutató járásával megegyező

Célegyenes hossza: 636 m

Egyenes szakaszok száma: 13

Körrekord a Superstock 1000-es kategóriában: 2:03.119 – Maxime Berger (2009)

2011 - versenyben futott leggyorsabb kör: 2:03.267 – Danilo Petrucci (Barni Racing Team)

2011 - pole pozíció: 2:03.617 – Danilo Petrucci (Barni Racing Team)

2011 - verseny győztese: Sylvain Barrier – BMW Motorrad Italia Superstock

 

Brno - röviden

A csehországi Brnóban található pálya, az, amely megközelíthető távolságba hozza a magyar motorsport-rajongók számára a gyorsasági-motoros, valamint a Superbike világbajnokságot is, hiszen csak valamivel több, mint háromórányira fekszik Budapesttől.

Brnóban az első futamot 1930-ban közutakon rendezték meg, amely 1965-től kezdve házigazdája volt a gyorsasági-motoros világbajnokság Csehszlovák futamának.  Ezen az utcai ringen egészen 1987-ig futottak versenyeket, amikorra azonban felépítették a mai modern versenypályát. A pálya átadásától kezdve Brno minden évben vendégül látja a gyorsasági-motoros világbajnokság mezőnyét, amely nem csoda, hiszen a pilóták szeretnek ide járni, ami a rendre nagyszámban kilátogató nézőknek is köszönhető. A magyar versenyzők és szurkolók a földrajzi közelség miatt hazai futamként tartják számon.

Az idei futamon öt magyar motoros indul: Győrfi Alen (Superstock 1000), Talmácsi Gábor, ifjabb Tóth Imre, Német Balázs (Supersport) és Kispataki Viktor (Superbike).

 

A hétvégi Superstock 1000-es brnó-i futam menetrendje

Július 20., péntek  

08.45-10.15: motorok technikai átvétele 

11.00-11.30: első szabadedzés

14.45-15.15: első időmérő edzés

Várható időjárás: 19 °C (esős)

 

Július 21., szombat

09.00-09.30: második szabadedzés

17.05-17.35: második időmérő edzés

Várható időjárás: Szombat: 23 °C (többnyire felhős)

 

Július 22., vasárnap

09.00-09.10: bemelegítés

10.30: verseny (12 kör – 64,836 Km)

Várható időjárás: Vasárnap: 24 °C (felhős)

 

A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap 10.30 –, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik a facebook-on.

 

A Superstock 1000-es bajnokság állása

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 75 pont, 2. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 74, 3. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 67, 4. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 56, 5. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR) 41,… 14. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 16.


 
Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.