Főoldal | Email | Belépés napja. Keresés itt:
   Minden motor A-Z Hírlevél | Médiaajánlat | Impresszum

A természettel együtt végre valahára felébredtek azok a fanatikusok is, akiknek lételeme a sebesség, a benzingőz, az égett gumi szaga. Nos, nekik és a gyorsulás szerelmeseinek már csak szombatig kell várniuk, és a kiskunlacházi reptér betonján kezdetét veszi a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Drag szakág keretein belül szervezett 2012-es gyorsulási szezon. Az egész napos rendezvényen a kilátogató érdeklődők a versenyek mellett részesei lehetnek a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesületének mintegy 300 autót felvonultató évadnyitó találkozójának is. A drag legjobbjai már készen állnak, az elmúlt évek bajnokai ? Kovács Szabolcs vagy éppen Pinczehelyi Tamás ? saját kategóriáikban tripláznának, azaz sorozatban harmadszor is a legjobbnak bizonyulnának az esztendő végére.

Több ezer lóerő, magyar profik és amatőrök, motorosok, dragsterek, elképesztő látványosságok egy helyen! Március 24-én ugyanis a kiskunlacházi reptér betonján kezdetét veszi az MNASZ Drag szakág keretein belül szervezett 2012-es gyorsulási idény. Egy biztos, aki kilátogat a meteorológusok szerint verőfényes tavaszi napon a magyar drag legendás helyszínére, az nem csalódik, hiszen az európai színvonalú versenyeken kívül nemzetközi mércével mérten is kiváló körítéssel fog találkozni.
?A nézők semmiről sem maradhatnak le, hisz a száguldó autók és motorok látványa mellett az eredményekről Közép-Európa legprofibb időmérő rendszere és annak óriási kijelzőjének segítségével mindenki szemmel tudja követni az eseményeket. Egy biztos, azok, akiknek az autójuk kicsit többet jelent, mint egy használati tárgy, mindazok, akik szeretik a gumifüstöt, az adrenalin mámorát, a benzingőzt, a szép autókat, biztos nem fognak csalódni? ? fogalmazott Kohári Zoltán, az MNASZ Drag szakágának vezetője, aki maga is versenyre kell vetélytársaival egy bivalyerős Chevrolet Camaro kormányánál.

A mindenki által nagyon várt idénynyitón több száz, vagy akár több ezer lóerős, kifejezetten erre a célra épített autók száguldása mellett például ismét a verseny helyszínén tartja évadnyitó találkozóját a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete (MOTE), amely tavaly 300 autóval érkezett, és az ígéretek alapján most is hasonló létszámra lehet számítani.
Mindenesetre a sportág hazai legjobbjai nagyon várták már az idénynyitót. A street7 kategória 2010-es és 2011-es bajnoka, Pinczehelyi Tamás időben elkészült autójával, így a mezőny egyetlen Renault modellje sem fog a szombati versenyről hiányozni.
?Noha én hétköznap is ezzel az autóval járok, azért csak sikerült egy frissebb motort betennünk a kis Clio elejébe, amely most már közel 400 lóerős. Bejárattam a kocsit, és a tapasztalatok alapján bízom abban, hogy idén sikerül a triplázás, és már szombaton megalapozom a harmadik bajnoki címem egy jó eredménnyel? ? jelentette ki Pinczehelyi Tamás, aki kategóriájában először tudta a negyedmérföldes távot 11 másodperc alatt megtenni.

A sokszoros magyar bajnok, Vogelsinger Sándor ? P2-es kategória, elsőkerekes feltöltött motor ? már napok óta versenyt fut az idővel, ugyanis az 1.6-os Honda Civicjét most rakják össze, így a tavalyi ezüstérmes egyelőre csak bizakodik abban, hogy ott lehet majd a mezőnyben.
?Sajnos az anyagi háttér eddig nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de most már van remény arra, hogy ott száguldjak az idénynyitón. Az autóm majd 700 lóerős, és ha sikerül összerakni, nem is lesz más a célom, minthogy a 2011-es második helyem után visszakerüljek a csúcsra? ? állította Vogelsinger Sándor.
Utóbbi dragversenyzővel ellentétben az elmúlt két esztendő profi elsőkerekes bajnoka, Kovács Szabolcs biztos, hogy nem indul a kiskunlacházi futamon.

Európa idei első Gyorsulási Versenyével kezdődik meg <br />
március 24-én, Kiskunlacházán a 2012-es hazai szezon?Egy speciális alkatrészt még nem kaptam meg az Egyesült Államokból, így a másfél éve kifejezetten a versenyzésre épített RS 2000-es Escortom emiatt nem készült el. Nagyon rendben van a kocsi, megközelítőleg 1000 lóerős, és abban bízom, hogy a második versenyen már a pályán bizonyíthatok vele. Idén két célom van: harmadszor is megnyerni a bajnokságot, illetve nyolc másodperc alja-közepe alatt teljesítsem a negyedmérföldes versenytávot? ? közölte Kovács Szabolcs.

A bajnoki futamok egyik nagy látványossága, Gyetvai Miklós közel 500 lóerős Polskija ugyan ott lesz Kiskunlacházán, ám a versenyző egészségügyi állapota miatt csak szurkolhat vetélytársainak.
?Egy műtétsorozatot végeztek el rajtam, és a héten szedték ki a varratokat belőlem, ezért nem tudok indulni a szezon első versenyén. Pedig az autó elkészült, új fejlesztéseket kapott, így nem tartom kizártnak, hogy tíz másodperc alatt sikerül a versenytávot teljesítenem? ? mondta Gyetvai Miklós, aki a ?kis mérgezett egerével? tavaly Európa-bajnoki címet szerzett saját kategóriájában.


Dragracing Gyorsulási Bajnokság 2012-es versenynaptárja

1. Kiskunlacháza 2012.03.24.
2. Kiskunlacháza 2012.04.22.

Európa idei első Gyorsulási Versenyével kezdődik meg <br />
március 24-én, Kiskunlacházán a 2012-es hazai szezon


3. Kiskunlacháza 2012.05.12.
4. Kiskunlacháza 2012.06.02.
5. Hungaroring 2012.08.04.
6. Kiskunlacháza 2012.

Európa idei első Gyorsulási Versenyével kezdődik meg <br />
március 24-én, Kiskunlacházán a 2012-es hazai szezon

09.01.
7. Kiskunlacháza 2012.09.22.

A szezonnyitó menetrendje

Időpont: 2012. Március 24.
Helyszín: Kiskunlacháza repülőtér
47.191209, 19.062603?  vagy  +47° 11' 28.35"", +19° 3' 45.37..

Európa idei első Gyorsulási Versenyével kezdődik meg <br />
március 24-én, Kiskunlacházán a 2012-es hazai szezon

Cikk kereső
kereső betöltése...

Termék kereső
kereső betöltése...HIRDETÉS

 
 
 
 • Aprilia
 • BMW
 • Ducati
 • Gilera
 • Honda
 • Husqvarna
 • Hyosung
 • Kawasaki
 • Keeway
 • KTM
 • Kymco
 • Malaguti
 • Moto Guzzi
 • Peugeot
 • Piaggio
 • Qlink
 • Suzuki
 • Triumph
 • Vespa
 • Yamaha
Google Google FaceBook

Twitter Youtube

copyright © All Rights Reserved 2010 - 2019 Minden jog fenntartva!
Az oldalon található összes tartalom bármilyen másolása vagy felhasználása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.